Op 18 april, heeft Stichting GeldZorg tijdens het maandelijks coördinatoren overleg van de Stichting Kringloop een cheque van maar liefst €900,- ontvangen. Geweldig! Een beloning voor het werk in het veld en in het bijzonder van alle maatjes en coördinatoren!


Wij zijn door het personeel van de Stichting Kringloop uitgekozen als doel dat voor 2022 in aanmerking is gekomen voor een eenmalige financiële bijdrage.
Iedereen kent de kringloop van de herbruikbare spullen die, doordat de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn ze aan hen schenken, een nieuwe kans krijgen via één van de kringloopwinkels. Maar Stichting Kringloop Alphen is meer dan alleen die winkels, want ze steunen ook het milieu door het geven van voorlichting om zo mensen bewust te maken van de milieuproblematiek.

Daarnaast vinden zij het net zo belangrijk dat mensen een kans en de waardering krijgen die ze verdienen. Dit doen ze door het creëren van werkgelegenheid, zowel vrijwilligerswerk als betaald werk, maar ook door actief bij te dragen aan de leefbaarheid van de gemeente Alphen aan den Rijn door het schenken van goederen aan mensen die niet in hun eerste levensbehoefte kunnen voorzien en aan goede doelen die zich inzetten voor mens, dier, milieu, sport en cultuur. Goede doelen ondersteunen ze ook met geld.
Om te bepalen welke doelen voor een donatie in aanmerking komen, organiseren ze elk jaar de Goede Doelen Selectie. Elke inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn en/of bezoeker van één van de winkels heeft ook in 2022 weer goede doelen mogen voordragen en GeldZorg zat daar bij. De medewerkers hebben vervolgens door middel van een puntenverdeling bepaald welke doelen een donatie mogen ontvangen. GeldZorg heeft genoeg punten ontvangen om gesteund te worden!
Hartelijk dank aan de kringloopwinkel!