Wie zijn wij

LogoDe Stichting GeldZorg Alphen aan den Rijn is ontstaan uit een werkgroep van het Diaconaal Platform Alphen aan den Rijn. Deze werkgroep hield zich bezig met de vraag hoe mensen met (dreigende) schulden geholpen kunnen worden. Vanuit deze werkgroep zijn er cursussen georganiseerd die maatjes hebben opgeleid om mensen thuis te bezoeken en hen te helpen bij financiële problemen. Het aantal maatjes en ook het aantal hulpvragen steeg en leidde tot de oprichting van de stichting in augustus 2011.
De Stichting GeldZorg Alphen aan den Rijn is er voor iedereen, ongeacht identiteit, ras, geloofskeuze of geslacht. Uitgangspunten zijn: Er zijn op basis van eerlijkheid, gelijkwaardigheid en echtheid – samen sterker staan – financiële vrijheid.
Cursussen om maatjes op te leiden worden gegeven door ervaren leden van de stichting en daarnaast door professionals van de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente Alphen aan den Rijn. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot zo’n 70 vrijwilligers die ervoor zorgen dat jaarlijks enkele honderden mensen worden begeleid naar financiële zelfstandigheid.
Er wordt veel werk verzet binnen de stichting in een goede sfeer. Zo is GeldZorg in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwassen, hechte en stabiele groep vrijwilligers, die door middel van netwerken met zorginstellingen, gemeente, deurwaarders, Wonen Centraal, Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn, Gilde Alphen aan den Rijn, Stichting Nieuwe Alphenaren, Voedselbank en Kledingbank enz.. inmiddels stevig op de Alphense kaart staat.

 

Bestuur:  
Koos van Arkel (voorzitter)
Rom Perenboom (secretaris)
Henny Claessen (penningmeester)
Erna Teule (bestuurslid)
Contactgegevens:  
website: www.geldzorgalphen.nl
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0639003408
Postadres: Stichting GeldZorg Alphen aan den Rijn
  Emmalaan 99
  2405 GB Alphen aan den Rijn
   
KvK: 53199154
RISN: 850790591