Geldzorgmaatje + taalondersteuner = financiële hulp voor de statushouders.

Sinds kort is het mede dankzij subsidie van het Oranjefonds mogelijk dat statushouders bij financiële problemen door de geldmaatjes van de Stichting Geldzorg geholpen worden mét ondersteuning van een taalondersteuner die Tigrinja (Eritrea) of Arabisch spreekt.

Statushouders komen vaak ongewild ook in de problemen. Veelal doordat ze totaal onbekend zijn met alle regelingen en termen maar ook door taalproblemen. Hulp door een geldmaatje is ook lastig vanwege de taalbarrière.

Er zijn nu een aantal taalondersteuners, die voor de Eritrese (Tigrinja) en Arabisch sprekende Alphenaren ingezet kunnen worden bij de gesprekken. Op deze manier is deze vorm van soms noodzakelijke ondersteuning ook voor hen beschikbaar.

Een metafoor ter illustratie:

Een man komt bij een berg en wil graag leren bergbeklimmen. Hij vraagt of hij een cursus kan doen. Ja natuurlijk krijgt hij als antwoord. U kunt zich boven aan de berg inschrijven meneer.

Ken je iemand die Arabisch of Tigrinja spreekt en die hulp nodig heeft en de Nederlandse taal onvoldoende machtig is?
Aanmelden kan via de Stichting Geldzorg op telefoonnummer 0639003408 of via de website www.geldzorgalphen.nl.
Dan gaat het proces verder lopen. Hulpvragers kunnen zich ook zelf aanmelden.

Het Oranjefonds en Kom Erbij/ BOOST financieren deze pilot in eerste instantie voor 1 jaar, na evaluatie mogelijk voor 2 jaar.
Kom Erbij/ BOOST voert het samen met Mix Support uit.

Meer weten over het project?
Saïda Yachou van Kom Erbij 0172-498128 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Monique Haveman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0634949920